Трансгендер з Австралії заявила про 2 тис зґвалтувань в чоловічій в'язниці

В Австралії жінка-трансгендер після відбування терміну в чоловічій в'язниці в штаті Квінсленд заявила, що за чотири роки вона піддалася сексуальному насильству більше двох тисяч разів. Про це в понеділок, 18 квітня, повідомляє News.com.au.

Мері (справжнє ім'я жінки не називається) була арештована за викрадення автомобіля і відправлена в чоловічу в'язницю, так як вона не встигла провести операцію по зміні статі. Вона розповіла, що після прибуття в тюрму її змусили цілком роздягнутись, і незабаром вже всі в'язні знали, що вона трансгендерів. За словами колишньої ув'язненої, її ґвалтували кожен день, іноді по кілька разів. Деякі пропонували їй заступництво і захист в обмін на секс. Навіть коли Мері переводили в блок для ув'язнених, які потребують захисту, насильство тривало. За час перебування за ґратами вона тричі намагалася втекти.

Також у в'язниці Мері не дозволили продовжувати приймати гормональні препарати, і вже через тиждень після припинення прийому у неї знову почали рости вуса і борода. Спроби отримати дозвіл на прийом препаратів ні до чого не привели.

У січні 2016 року в Британії жінку-трансгендера визнали винною у зґвалтуванні, яке вона зробила ще будучи чоловіком, і відправили на тимчасове утримання у чоловічій в'язниці.

У жовтні 2014 року у Великобританії трансгендера Тару Хадсон засудили на 12 тижнів за бійку в барі і відправили в чоловічий виправний заклад. Мати обвинуваченої Джекі Бруклін опублікувала петицію з вимогою перевести її дочку в жіночу в'язницю. Вона стверджувала, що життя і здоров'я дівчини знаходяться під загрозою, оскільки про гендерне минуле Тари нагадує тільки зазначена в документах стать. Через тиждень перебування в чоловічій в'язниці її перевели в жіночу.

Автралия — одна з небагатьох країн, яка дозволяє отримати нове свідоцтво про народження після операції по зміні статі. Трансгендерів, які перенесли подібне втручання, у разі арешту, відправляють до в'язниці у відповідності зі статтю, зазначеною у новому документі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення