Три чверті жителів вільного Донбасу виступають за єдину країну, — соцопитування

 Канал 24

Жителі територій Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем України, підтримують єдність держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного в листопаді 2015 року соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

Згідно з результатами дослідження, єдність держави підтримує 75% жителів Донбасу і 86% жителів України загалом. Зокрема, 32% жителів Донбасу вважають, що Донецька і Луганська області мають у повному складі бути частиною України з тими ж повноваженнями, як це було раніше (такої думки дотримуються і 53% жителів України).

35% опитуваних на Донбасі вважають, що ці області мають бути частиною України, однак отримати розширені повноваження в результаті децентралізації (таку ж думку підтримали і 20% респондентів, опитаних в Україні).

Ще 8% жителів Донбасу та 6% жителів України виступають за автономію цих двох областей.

Водночас 3% жителів Донбасу переконані, що території, окуповані проросійськими бандформуваннями, мають бути відокремлені від України (в Україні таких 7%), а ще 7% — хочуть, аби Росія анексувала Донецьку та Луганську області повністю (і лише 2% українців).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення