Тримали в полоні: у Харкові "накрили" банду псевдокопів (фото)

У Харкові правоохоронці затримали групу псевдополіцейскіх, які працювали на кримінального "авторитета".

Як розповіли в пресслужбі ГУНП, в кінці 2019 копи отримали інформацію про діяльність на території міста банди, яка скоювала злочини, видаючи себе за співробітників поліції.

Зокрема, група невідомих пізно ввечері в лісопарковій зоні Харкова зупинила 33-річного наркозалежного чоловіка. Представившись поліцейськими, вони зажадали від нього дві тисячі доларів США, погрожуючи "притягненням до кримінальної відповідальності" за зберігання наркотиків.

Так як у чоловіка не було при собі таких грошей, зловмисники змусили його звернутися до родичів. Переказати потрібну суму псевдополіцейскім пообіцяв брат чоловіка. Після чого на нього наділи мішок, посадили в автомобіль і відвезли в гараж. Там його утримували до наступного ранку, поки не отримали гроші.

У схожій ситуації опинився ще один наркозалежний. За своє звільнення 32-річний житель Харкова повинен був сплатити п'ять тисяч доларів США. Інакше "співробітники поліції" погрожували відправити його за ґрати.

Однак, необхідною сумою чоловік теж не володів. Тому його рідні були змушені зустрітися з довіреною особою 58-річного місцевого кримінального "авторитета" на прізвисько "Борода", на якого працювали зловмисники.

Родичам бранця пообіцяли дати необхідні 100 тисяч гривень в обмін на передачу у власність квартири. Коли ж мати наркозалежного відмовилася від угоди, псевдокопи запропонували підписати договір позики вищезгаданої суми. Борг потрібно було повернути за чотири дні. Лише після підписання угоди бранця звільнили.

Причетними до злочинів виявилися п'ятеро жителів Харкова, 25-28 років, і 25-річний діючий співробітник однієї з правоохоронних структур.

За місцем проживання фігурантів групи, в їх автомобілях і гаражних приміщеннях правоохоронці провели санкціоновані обшуки і вилучили наркотики, оргтехніку та мобільні телефони. Крім того, за адресою проживання кримінального "авторитета" копи також вилучили героїн, марихуану, так звані "шишки" і "гриби", а також холодну, вогнепальну зброю і готівку у різній валюті.

Правоохоронці також звільнили з полону чоловіка, якого незаконно утримували з метою експлуатації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення