Тріснула навіть земля: в ДСНС показали відео із зруйнованих квартир

Вибух у багатоповерховому будинку на Позняках у Києві був настільки потужним, що вибухова хвиля "пройшла по землі", залишивши тріщину.

"Від будинку, де стався вибух, і до сусіднього – в землі з'явилася тріщина. Тобто ударна хвиля була досить сильною. Які комунікації там пролягають, зараз з'ясовується", – сказала голова відділу комунікації столичного управління ДСНС Світлана Водолага.

За словами Водолаги, вибух був, найімовірніше, на шостому поверсі.

"Він був досить потужним, щоб не просто знищити квартири зверху і знизу, але й пошкодити сусідні. Тобто квартир на шостому й сьомому поверхах фактично немає. Восьмий поверх без підлоги. П'ятий і четвертий – провалені. Але, крім того, постраждали квартири на 9 і 10 поверхах. Вибуховою хвилею "роздуло" бетонні плити цих квартир – вгору й назовні. І такі пошкодження спостерігаються не тільки на цьому стояку, а й на сусідніх", – відзначили в ДСНС.

Мешканців будинку переселять в інтернат на Харківському шосе. На цей момент на переселення записалися 27 осіб з під'їзду, де сталася трагедія, і 36 осіб із сусідніх під'їздів. Сім мешканців зруйнованого під'їзду вже виїхали на нове місце.

Одними з постраждалих унаслідок вибуху в Києві стали працівники "Укрзалізниці", повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. За словами міністра, він доручив, щоб постраждалих разом з їхніми родинами розмістили в готельному фонді компанії.

Нагадаємо, в Дарницькому районі Києва приблизно о 10:00 21 червня стався вибух газу в дев'ятиповерхівці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення