Тривають отруєння сурогатним алкоголем: 8 чоловік на Запоріжжі

 СЕГОДНЯ

Вісім чоловік були госпіталізовані до лікарні в результаті отруєння сурогатним алкоголем у Запорізькій області.

Всі постраждалі придбали горілку у жителя вулиці Садової в селі Матвіївка Вільнянського району. За попередньою інформацією, як "горілку" той продавав розбавлений водою неякісний спирт, повідомляє прес-служба поліції Запорізької області.

"6 жовтня 2016 року о 18:45 надійшло повідомлення з Вільнянської районної лікарні. До медичної установи потрапили і були госпіталізовані вісім жителів району (п'ятеро – жителі с. Матвіївка, двоє – с. Українка і житель Вільнянська) з діагнозом: отруєння сурогатом алкоголю. Встановлено, що всі вони придбали "горілку" у жителя вулиці Садової в с. Матвіївка. За попередньою інформацією, як "горілку" той продавав розбавлений водою неякісний спирт", – зазначають правоохоронці.

Вилучений сурогат направлений на експертизу. Дії зловмисника підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення підакцизних товарів з неякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а також незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, в Україні станом на четвер було зареєстровано 105 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем, з них 53 – з летальним результатом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення