Тривожний сигнал щодо України озвучив військовий експерт

На думку військового експерта Олега Жданова, ситуація на Донбасі може нести небезпеку для України в цілому. Жданов констатує, що Україна – це інструмент у великій геополітичній грі і це загрожує їй певними ризиками.

Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на Апостроф.

Для нейтралізації ризиків та повернення окупованих територій необхідним є визнання факту війни, що крім того дасть можливість вимагати від ООН розміщення миротворців у зоні конфлікту. Та підвищить шанси на те, що факт війни буде визнано Заходом.

“До речі, цей крок може навіть допомогти генсеку ООН, що підтримав американську ініціативу. Тобто, зараз йде збір підписів під декларацією генсекретаря ООН про реформування самої організації. І це могло б дати поштовх для реформування, тому що країна-агресор не може бути постійним членом Радбезу ООН, а тим більше, мати право вето”, – аргументує Жданов.

Крім того, він прогнозує збільшення військової агресії Росії на Сході України.

Нагадаємо, на думку колишнього держсекретаря США Джона Керрі, пропозиція про введення миротворчого контингенту ООН на Донбас може стати пасткою для України. Відтак робити якісь реальні кроки у цьому напрямку можна лише за умови ретельного аналізу та підкріплення додатковими застереженнями.

Нагадаємо також, раніше глава Російської Федерації Володимир Путін погодився на введення миротворчого контингенту на Донбас. При цьому Путін висунув ряд своїх умов.

Пізніше Путін повідомив, що готовий трохи змінити свою позицію щодо миротворців Організації Об’єднаних Націй. Він нібито згоден на те, щоб сили ООН перебували на всій окупованій території України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення