Трьох поліцейських, підозрюваних у застосуванні тортур, заарештували в Донецькій області

 Канал 112

У Донецькій області суд заарештував трьох співробітників правоохоронних органів за підозрою у застосуванні тортур до затриманих. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

"Прокуратурою Донецької області викрито 3-х поліцейських у катуванні затриманих для штучного покращення показників службової діяльності! Сьогодні суд підтримав клопотання прокуратури Донецької області і обрав для 3-х дільничних офіцерів сектора превенції Покровського відділу поліції ГУ Національної поліції запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави", - повідомила Сарган.

Одному із заарештованих призначили заставу в сумі 64 тис. гривень, двом іншим - по 32 тис. гривень.

Згідно з повідомленням обласної прокуратури, правоохоронці були затримані 20 липня 2017 року.

"Встановлено, що правоохоронці з метою підвищення своїх показників в роботі по виявленню і розкриттю кримінальних і адміністративних правопорушень, систематично фабрикували докази винуватості осіб у кримінальному провадженні. Зокрема, передавали наркотики наркозалежним особам для подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності", - зазначають у прокуратурі.

Так, зафіксовані факти побиття та тортури затриманих осіб. Зокрема, правоохоронці, перебуваючи в приміщенні одного з дільничних пунктів поліції, змусили затриманого взяти на себе відповідальність за кримінальний злочин, якого він не скоював. Отримавши відмову від затриманого, поліцейські "побили його гумовою палицею по голові, тулубу, руках та ногах".

На даний час досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) КК України триває.

Варто зазначити, санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у віданні Федеральної служби безпеки Російської Федерації є "секретна в'язниця", де в різний час до офіційного затримання перебували підозрювані гучних справ про теракти, скоєні в країні. Там їх катували електрикою, газом і водою, після чого вони підписували зізнання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення