"Трубами, ланцюгами й арматурою": на Закарпатті приїжджих грибників побили всім селом

 Обозреватель

На Закарпатті мешканці одного з сіл Міжгірського району побили приїжджих грибників, розбивши їм автомобіль.

Історію потерпілого на ім'я Степан опублікувало місцеве видання "Севлюш Інфо".

За його словами, інцидент стався 21 вересня, коли він із друзями на двох автомобілях у складі 13 осіб, виїхали в Межигірський район село Слобода.

"Під час збору грибів ми розділилися на дві групи. 7 осіб пішли верхом, а я, і ще п'ять моїх друзів йшли біля підніжжя гори. І вийшло так, що та група, яка йшла верхом, заблукала", - розповів Степан.

Чоловік стверджує, що вони почали питати у місцевих жителів, як можна знайти заблукалих, після чого розділилися.

"Під час пошуків і опитувань, ми звернулися до десяти місцевих жителів, щоб знайти хоч якусь підтримку або допомогу. Раптом ми почули звук вибуху петарди, а через кілька хвилин ще один вибух. Потім ми зрозуміли, що так місцеві подають сигнали для "збору громади "

За словами Степана, вони відчули, що "запахло смаженим", побачивши віз поперек дороги, якою їм відрізали шлях із одного боку, а з іншого - перекрили автомобілем.

"На нас з усіх боків пішли люди: старі, малі, жінки, тверезі і п'яні, з дрючками, трубами, ланцюгами й арматурою. Один чоловік позаду цієї "групи односельчан", на мою думку, був навіть зі зброєю. Загалом, мирних селян зібралося близько півсотні", - розповів він.

"Перше запитання натовпу до нас прозвучав таке: "Кому грибочків захотілося?". А далі на нас посипалися удари. Били кулаками, ногами, палицями і всім "арсеналом", що був у них при собі. Ніхто не дивився куди б'є. Навіть лежачих не шкодували. Я отримав забої по всьому тілу, навіть у пах", - додав чоловік.

Степан стверджує, що одна жінка стояла на пагорбі і кричала: "Паліть їм машини, а їх кидайте в канаву".

"Найбільше постраждав мій товариш Євген. Він сидів у машині на задньому сидінні. Місцеві спочатку розбили вікно з боку водія, обірвали обшивку на задніх дверях, вирвали сидіння, щоб дістатися до нього. Хтось відкрив багажник і звідти наносив удари по Євгену. били його, мабуть, чоловік 15. Женя зараз у реанімації з важкими побоями, а його батько в травматології зі струсом мозку", - заявив він.

За словами чоловіка, всі гриби, що вони зібрали, розлючені місцеві жителі викинули з машин і дали їм 5 хвилин на те, "щоб нас тут не було".

"Дорогою спробували зателефонувати ще раз до заблукалих, і додзвонилися. Вони повідомили, що вже зв'язалися з рятувальниками, але повинні якось переночувати в лісі. А ми в шоковому стані, близько 22:00, поїхали додому. Вранці 22 вересня, нам подзвонили друзі і повідомили, що їх знайшли рятувальники. Тільки тоді ми почали "відходити" і думати про те, що так все це не можна залишати, тим більше, що побої стали давати про себе знати", - додав він.

Після цього потерпілі звернулися в поліцію і з них зняли побої.

"Євгенія і його батька відразу оформили в стаціонар", - розповів Степан.

Він наголосив, що зважився дати розголосу історії, щоб уникнути повторення подібних інцидентів.

"Під час бійки один із нападників кричав: "Не ви перші, не ви і останні". Кажуть, що так постраждали вже не одні грибники або просто туристи, але чомусь ніхто не заявляв у поліцію. Можливо, раділи, що залишилися живими. Я хочу, щоб цю ситуацію якось переломити в кращу сторону. Адже, не дай Бог, когось можуть забити і до смерті", - зазначив потерпілий.

У свою чергу коментатори в мережі заявили, що Степан і його друзі самі спровокували конфлікт, відібравши у місцевого жителя гриби, при цьому побивши його.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення