Царевич оскаржила звільнення з посади судді

 УНН

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, яку звільнили за порушення присяги, оскаржила своє звільнення у Вищому адміністративному суді.

"Царевич подала в суд позов до президента 30 вересня", - повідомило джерело агентства "Українські новини" в суді.

Вищий адмінсуд уже визначив суддю для розгляду цього позову.

Нагадаємо, 29 вересня президент Петро Порошенко звільнив суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич за порушення присяги під час винесення рішень проти активістів Євромайдану. Вища рада юстиції ще в березні направила президентові рекомендацію звільнити Царевич. У поданні ВРЮ зазначалося, що дії судді Царевич під час розгляду десяти справ стосовно водіїв - учасників акцій протестів у період із листопада 2013 року носять упереджений характер. Такі дії свідчать, на думку ВРЮ, про порушення суддею основ правосуддя, верховенства права, незабезпечення права на справедливий суд, неповагу до прав і свобод людини.

Дисциплінарну справу щодо Царевич було відкрито ВРЮ в грудні 2014 року і стосувалася низки справ проти активістів Автомайдану. У 2015 році Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила Царевич від посади.

Оксана Царевич входила в колегію суддів у першій справі Юрія Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було пред'явлено звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а пізніше відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова.

Стосовно Царевич розслідується кримінальне провадження за звинуваченням у винесенні свідомо неправосудного вироку. Справа перебуває на стадії розгляду в суді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення