Це глухий кут: в Україні розповіли, як Путін після анексії Криму перетворив Росію в країну-ізгоя

 Апостроф

Відомий журналіст і публіцист Віталій Портников вважає, що анексувавши Крим російський президент Володимир Путін перейшов критичну межу і з тих пір сподіваючись на безкарність своїх вчинків призвів Росію в глухий кут.

"Тоді переважала думка, що Захід швидко заспокоїться, та й Україна визнає, що "Крим наш" - куди ж вона дінеться? Пам'ятайте це нахабне і самовдоволене "не смішіть мої "Іскандери"? Хочеться запитати власників цього цінного арсеналу: і що "Іскандери"? відсміялися?", - зазначає Портников.

В даному контексті він говорить, що анексія Криму стала безпрецедентним фактом через те що вперше з часів Другої світової війни одна держава приєднала до себе окуповану територію іншої.

"Цією" кримської операцією "Путін перейшов всі червоні лінії, які тільки можна було перейти. І вся подальша російська політика - наслідок цього переходу, цього запаморочення від успіхів, цієї наївної віри, що після Криму можна все.

Виявилося, що не всі. Росія потрапила в очевидний дипломатичний тупик - і цього не можуть не помічати навіть ті, хто все ще вірить, що не сьогодні, так завтра Захід домовиться з Кремлем і розділить з ним мир", - впевнений публіцист.

При цьому Портников зазначає, що виходом з цього становища є відмова Путіна від втручання в справи інших країн.

"Вихід є - відмова від зовнішньополітичних авантюр, від дестабілізації цивілізованого світу, від знущань над Україною та її громадянами, від підтримки диктатури в Сирії. І відмова від Криму. Це, так би мовити, навіть не дискутується. Упевнений, рано чи пізно плівку доведеться відмотати назад - до чорного дня анексії", - вважає він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення