"Це МАФи для службово-бойових завдань": в Нацгвардії розповіли, навіщо привезли кіоски у Вишгород (відео)

 FaceNEWS

У Головному управлінні Національної гвардії України запевняють, що в історії з технікою відомства і МАФами, які перевозили зі столиці до Вишгорода, немає комерційної складової, а відповідно, і «зради» теж немає. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит ГУ Нацгвардії редакції FaceNews.ua.

Нагадаємо, що 22 березня Facebook сколихнуло відео, на якому зафіксовано техніку Нацгвардії, яка вивозить з Києва до Вишгорода МАФи. Судячи з фото, були встановлені саме комерційні кіоски.

Щоб зрозуміти, чому тягачі Нацгвардії використовували для перевезення МАФів, і чи була використана техніка в комерційних цілях, журналісти направили запит.

«Транспортні засоби використовувались для перевезення МАФів і їх подальшої установки з метою забезпечення виконання службово-бойових завдань», - відповіли в ГУ Нацгвардії.

У відомстві пояснили, що в МАФах розмістяться або будуть тимчасово перебувати військовослужбовці НГУ, які повинні забезпечувати громадську безпеку і проводити обмежувально-карантинні заходи в період надзвичайної ситуації.

«22 березня 2020 року в м. Вишгород комерційні МАФи не встановлювалися, а техніка Національної гвардії України в комерційних цілях не використовувалася. Підставою для перевезення МАФів є спільне рішення з органами місцевого самоврядування щодо запровадження режиму надзвичайної ситуації», - зазначили у відомстві, додавши, що вони уклали відповідний договір з КП« Київблагоустрій».

Нагадаємо, що відео опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Костянтин Стогній.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення