Це пов’язане з Донбасом: Зеленський пояснив, що вважатиме перемогою України у війні з Росією

Президент Володимир Зеленський пояснив, що вважатиме перемогою України у війні з Росією. Про це президент сказав в інтерв'ю журналістам, яке транслювалося під час інформаційного телемарафону.

"Перш за все, щоб не втратити наш суверенітет. Це дуже важливо. Друге: я дуже хочу, щоб ми не втратили сотні тисяч людей. Третє: не можна вести жодних розмов про те, що ми дамо можливість Крим назвати чиєюсь територією. Це тільки наша, українська територія. Я згоден з тим, що там (у договорі про гарантії безпеки України, – Ред.) може бути питання щодо відтермінування цього. Це може бути таке компромісне рішення... І Донбас для мене - це Україна, для нас для всіх - це Україна", - сказав Зеленський.

За його словами, про тимчасово окуповані РФ території "ми просто не говоримо".

"Навіть не обговорюється будь-який статус територій, які були під нашим контролем до 24 лютого. Про це ми не говоримо, хоча умови такі є, ми чули їх ультимативні (умови) з самого початку. І саме війна за Донбас, той самий "Сталінград", який може бути чи бути. Буде. Він буде саме за це. І те, що Росія визнала ОРДЛО - ми повинні знайти вихід із цієї ситуації. Ми як Україна. Для нас ці території українські, і збереження їхнього статусу як українських для нас дуже важливе", - заявив Зеленський.

Він уточнив, що вважатиме перемогою України у війні відхід російських військ на позиції до повномасштабного вторгнення 24 лютого.

"Я особисто вважаю на сьогодні - це перемога України. Чесно, я так вважаю на сьогодні. Я розумію, де ми, хто ми, що ми за країна, що ми втратили, що ми можемо втратити і що ми зберегли. І я вважаю, що відбити повномасштабну війну у точку, з якої вона почалася, до 24 числа - для нас це точно перемога", - заявив Зеленський.

Також Зеленський пояснив, якою може бути ціна силового повернення тимчасово окупованих Росією районів Донбасу.

"Перший крок - наші найпотужніші воїни чи одні з найпотужніших, це ООС... Це буде одразу 40-50 тис. наших. Одразу. Якщо ми без тактики, без стратегії, без нічого сказали "вперед". Так не буде... Це може коштувати нам в цілому сотні тисяч людей", - сказав Зеленський.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зауважив, що питання Криму є окремим пунктом договору, в якому українська сторона пропонує зафіксувати позицію України і Росії, протягом 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму та Севастополя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення