Це вже не жарти: експерти попередили про небезпеку морської блокади Одеси

 Крим.Реалії

Чорноморський флот Росії може окупувати український острів Зміїний, перекрити фарватер в районі Одеси і заблокувати доступ України до океану.

Про це говорять експерти, які зазначають, що на параді Чорноморського флоту в Севастополі Росія показала кораблі і субмарини, озброєні ракетами “Калібр”.

За словами експертів, такі ракети можуть вражати цілі на відстань майже дві тисячі кілометрів, а це значить, що під прицілом виявляється не тільки Україна, а майже вся Європа.

Експерт Українського центру дослідження армії конверсії та роззброєння Михайло Самусь зазначає, що суперниками Росії в Чорному морі є Україна і Грузія.

“Росія може за кілька хвилин закрити вихід України в Світовий океан, заблокувати Одесу. Росія може дуже легко окупувати острів Зміїний. Просто поставити там спецназ, поставить кілька установок протиповітряної оборони, поставити кілька патрульних кораблів. Фактично створюються такі ворота як в Керченській протоці”, – сказав він.

«Якщо говорити про Військово-морський флот, то поведінка Росії непередбачувана. Я думаю, в Україні повинні бути готові до будь-яких дій, до порушення будь-яких угод», – підтвердив прогнози українського експерта директор Центру з вивчення Росії Ігор Чубайс.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення