Центри зайнятості змогли працевлаштувати лише 10% працездатних переселенців - В.Горан

Питання працевлаштування для ВПО продовжує залишатися одним із найактуальніших. При цьому, допомоги в його рішенні переселенці все частіше шукають не у держави. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів Глава МГО "Луганське земляцтво" Вадим Горан, передає прес-служба організації.


"На сьогодні, згідно з даними статистики, в центри зайнятості зі 119 тис. працездатних переселенців звернулися за допомогою 55 тис. З них службами зайнятості були працевлаштовані тільки 11 тис. осіб. Якщо порахувати, то це близько 10% з тих, хто хочуть працювати, повинні працювати і шукають таку можливість", - зазначив він.


В.Горан додав, що переселенці в пошуках роботи все ж більше розраховують на себе, друзів, нові знайомства, ніж на державні структури.


"Наприклад, у нас в Земляцтві створено Реєстр безробітних переселенців і роботодавців, які готові запропонувати роботу ВПО. Ми створили таку портативну біржу праці. Коли приходить переселенець і говорить про свою спеціальність, і є підприємець, який теж прийшов до нас, який створює робочі місця, і часто цей підприємець - теж переселенець, який асимілюється тут і намагається стати на ноги, починає свій бізнес. Такі люди готові взяти переселенців до себе на роботу", - розповів Глава Земляцтва.


В.Горан також зазначив, що багато хто з переселенців працюють без укладення легальних договорів.


"Роботодавці і переселенці йдуть на це з різних причин. Але таке явище дійсно існує. І офіційна статистика Центру зайнятості побічно це підтверджує", - уточнив він.


Заповнити форму для пошуку вакансій переселенцям пропонують на сайті МГО "Луганське земляцтво": http://lugzem.com.ua/deyatelnost/trudoustroistvo/s...

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення