Цукерберг і Гейтс об'єдналися заради дослідження чистої енергії

 Дождь

Глава Facebook Марк Цукерберг і засновник Microsoft Білл Гейтс запустили нову глобальну ініціативу, спрямовану на стимулювання приватних інвестицій у дослідження екологічно чистої енергії. Цукерберг анонсував запуск коаліції Breakthrough Energy на своїй сторінці у фейсбуці в понеділок, 30 листопада, напередодні конференції по зміні клімату COP21 в Парижі.

Ця організація займеться дослідженням і розробкою джерел чистої енергії. Гейтс у своєму відеозверненні розповів, що сучасні технології використання поновлюваних джерел енергії (енергія сонця або вітру) розвиваються швидкими темпами. Однак важливо вивчити інші альтернативи.

Він також зазначив, що інвестиційні фонди зазвичай утримуються від вкладання грошей в подібні проекти з-за великих ризиків.

Гейтс також розповів про те, що в понеділок разом з президентом США Бараком Обамою він анонсує окрему програму чистої енергії під назвою Mission Innovation.

З допомогою цієї ініціативи планується подвоїти протягом наступних 5 років державні інвестиції з $10 млрд до $20 млрд у дослідження енергії.

Під даною програмою вже підписалися 19 держав, у тому числі США, Китай та Індія.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення