Цукерберг вирішив розробити штучний інтелект для свого будинку

 Meduza

Марк Цукерберг вирішив створити «простий штучний інтелект» для управління своїм будинком та для більш ефективної організації своєї роботи. Розробка системи стане особистим завданням засновника Facebook на 2016 рік.

За словами Цукерберга, він навчить комп'ютер розпізнавати мову, щоб вмикати і вимикати в будинку музику і освітлення, а також контролювати температуру повітря.

Іншою функцією штучного інтелекту стане розпізнавання осіб — комп'ютер буде самостійно впускати в будинок друзів Цукерберга.

Крім того, система буде контролювати обстановку в дитячій кімнаті дочки Цукерберга і сповіщати його про ситуації, які вимагають його присутності.

Цукерберг порівняв систему, над якою він збирається працювати, з Джарвіс з «Залізної людини» — дворецьким Говарда Старка.

«Кожен рік я ставлю собі особисті завдання, щоб вчитися новому і рости за межами моєї роботи в Facebook», — написав Цукерберг.

За його словами, в останні роки його завданнями були читання двох книг в місяць, вивчення китайської мови і знайомство з однією новию людиною кожен день.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення