ЦВК закликав виборчкоми Маріуполя та Красноармійська відкрити виборчі дільниці

 РБК

ЦВК України вважає безпідставною скасування місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську через нібито помилок у бюлетенях. Про це заявив сьогодні на спеціальному брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За його словами, у представників виборчкомів Маріуполя та Красноармійська "був прямий умисел" зірвати вибори, і вони можуть понести кримінальну відповідальність.

"Був придуманий штучний привід", - заявив Охендовський.

Глава ЦВК України закликав представників виборчих комісій Маріуполя та Красноармійська "проявити здоровий глузд, прийняти бюлетені і відкрити виборчі дільниці".

"Навіть якщо вони відкриються о шостій вечора, вибори відбудуться", - сказав він. У разі відмови, за словами Охендовського, Верховна рада повинна буде прийняти спеціальний акт для призначення нової дати виборів в Маріуполі і Красноармійську.

"ЦВК України цього зробити не може", - пояснив Охендовський. Раніше в Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах так і не почалося.

Як зазначили в територіальному виборчкомі, це пов'язано з помилками при друку бюлетенів. У Донецькій обласній держадміністрації заявили, що призначені на сьогодні місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську скасовані.

У свою чергу президент України Петро Порошенко назвав ситуацію в Маріуполі "категорично неприйнятною".

Він доручив Верховній Раді внести зміни до законодавства країни для проведення виборів в Маріуполі в цьому році. Порошенко також зажадав від правоохоронних органів розслідувати причини скасування голосування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення