Тука розповів про новий метод вербування до лав бойовиків

 Укрінформ

Для того, щоб змусити людей, які залишилися на підконтрольній бойовикам території, вступати в незаконні збройні формування, терористи закривають підприємства, не залишаючи працівникам вибору. Про це у понеділок під час зустрічі з народними депутатами і київськими журналістами заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає "Укрінформ".

"На сьогоднішній день бандформуванням істотно не вистачає бажаючих з територій ДНР і ЛНР. Якщо раніше там було дуже багато ідіотів, то зараз ситуація діаметрально протилежна. І тому їхні ряди поповнюють або російські військові, або найманці", - говорить Тука.

За словами губернатора Луганської області місцевих, які б хотіли вступити в ряди бойовиків стає все менше.

"У зв'язку з цим на тій стороні почали вдаватися до не зовсім традиційних способів. Не так давно на одну з шахт прийшли товариші з автоматами і оголосили, що з завтрашнього дня шахта не працює. Таким чином, близько двох тисяч людей опинилися без роботи, а їхні сім'ї - без засобів для існування.

І, ймовірно, частина цих людей у відчаї, повіривши обіцянкам про виплату якихось там зарплат, підуть служити в так звану армію ЛНР, і такий випадок вже не перший", - зазначив Тука.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення