Туреччина оголосила про готовність будувати "Турецький потік"

 Лівий берег

Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу "Турецький потік", повідомляє DW.

Як повідомив у вівторок, 26 липня, міністр економіки країни Ніхат Зейбекчі, "існують політичні рішення про врегулювання питання щодо подальшої реалізації проекту".

За його словами, тему будівництва чорноморського газопроводу зараз обговорюють на переговорах із російською стороною.

"Турецький потік" вигідний для обох країн", - наголосив міністр.

Крім того, голова Мінекономіки Туреччини заявив, що Анкара зняла всі законодавчі бар'єри, що перешкоджали створенню АЕС "Аккую" поблизу міста Мерсін. У будівництві станції бере участь російська держкомпанія "Росатом". За проектом, на території майбутньої АЕС буде зведено чотири енергоблоки, кожен з яких повинен мати потужність 1,2 ГВт.

Нагадаємо, трубопровід "Турецький потік" має стати заміною "Південному потоку", який було забраковано Європейською комісією. Однак влітку переговори з Туреччиною зайшли в глухий кут. "Газпром" заморозив розширення ГТС на півдні Росії під "Турецький потік", а пізніше домовився про розширення газопроводу "Північний потік".

Наприкінці листопада, після того як Туреччина збила російський Су-24, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що "Турецький потік" потрапляє під санкції проти Туреччини і буде заморожений.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення