Туреччина порадила Асаду не повертатися від Путіна - Reuters

 Reuters

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу прокоментував у середу візит президента Сирії Башара Асада до Москви, заявивши, що краще б він там і залишався, передає Reuters.

"Що я можу сказати. Якби він тільки довше залишався в Москві, щоб сирійський народ зміг відпочити. Або якби він тільки міг залишитися там назавжди, щоб справжній перехідний період зміг початися", - сказав прем'єр.

Сирія потребує перехідному процесі, який забезпечив би відхід з поста Асада, сказав Давутоглу, коментуючи вчорашню інформацію Reuters про те, що Анкара може піти на компроміс по сирійському лідерові."Ми вважаємо, що сирійський уряд втратив свою легітимність і наше бачення цього питання не змінилося. У Сирії повинен бути перехідний період, який забезпечив би відхід Асада від влади", - сказав Давутоглу, додавши, що Туреччина буде підтримувати тільки той перехідний процес, який буде схвалений сирійським народом.

"Росія вже відкрито продемонструвала свою підтримку своїм втручанням", - сказав він, коли його запитали про поїздку Асада до Москви.

Туреччина, член НАТО і союзник США у військово-повітряної операції в Сирії, вже давно є одним із найзапекліших критиків Асада, наполягаючи на тому, що міцне перемир'я не може бути досягнуто в Сирії без його відсторонення від влади.Нагадаємо, вранці в середу Кремль повідомив про зустріч Башара Асада з його россійсікм колегою Володимиром Путіним.

За даними шиїтського телеканалу Ahlulbayt Television Network, Асад повернувся в Сирію 21 жовтня, в той час як в російську столицю він прилетів 20 жовтня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення