Туреччина пригрозила ударами по союзникам США у Сирії

 Reuters

Туреччина "зробить все необхідне" для запобігання створення автономії підтримуваними США сирійськими курдами в прикордонному місті Тель-Абьяд, заявив турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган. За його словами, ці заходи можуть включати проведення військових операцій, повідомляє агентство Рейтер.

Анкара вважає, що заява курдів, очолюваних сирійської курдської партією "Демократичний союз" (PYD), про автономію Тель-Аб'яд є загрозою національній безпеці Туреччини.

Туреччина попередила про недопустимість військової допомоги сирійським курдам Туреччина бере участь у військових операціях проти терористичного угрупування "Ісламська держава" в Сирії в рамках коаліції під керівництвом Сполучених Штатів.

Обстановка в Туреччині різко загострилася після організованого 20 липня "Ісламським державою" теракту на кордоні з Сирією і вбивств поліцейських в південно-східних провінціях, відповідальність за які взяла на себе заборонена в Туреччині РПК.

Всього протягом останніх трьох місяців жертвами курдських бойовиків стали більше 150 поліцейських, військових, а також цивільних осіб. Винищувачі ВПС Туреччини атакують з 24 липня позиції РПК в південно-східних турецьких провінціях і на півночі Іраку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення