Туреччина "відключила" російські С-400 системою Koral

 By24.org

Зенітно-ракетні комплекси С-400, які армія Росії оперативно перекинула в Сирію, щоб прикрити свої бомбардувальники від турецьких ВПС, сьогодні, 1 грудня, були благополучно нейтралізовані. Армія Туреччини встановила на проблемній ділянці кордону з Сирією свої новітні радіоелектронні комплекси Koral, що роблять російські ракети "слепоглухими", передає турецьке видання Milliyet.Як пояснили журналістам у Генеральному штабі турецької армії, необхідність такого кроку була продиктована саме розміщенням Росією своїх С-400 в Сирії. Наземні пересувні станції Koral є новітнім поповненням в рядах турецьких засобів радіоелектронної боротьби. Суть їх роботи полягає в повному придушенні сигналів радіоелектронного обладнання супротивника, зокрема - радарних систем, за наводкою яких комплекси С-400 виявляють ціль і йти до неї.

Таким чином, російські ракети стають "слепоглухими" і вже не можуть нічого вразити. Навіть більше - Koral здатний "дезінформувати" ракети і радіолокаційні комплекси противника, передаючи їм неправдиві дані. Про принципи роботи системи Koral є не дуже багато інформації - розробка є засекреченою.

Відомо лише, що наземна станція цифровими методами аналізує весь спектр радіоелектронних частот, а алгоритм дій формується комп'ютерами автоматично і майже миттєво. Ефективна дальність роботи Koral - близько 150 кілометрів (це навіть набагато більше, ніж відстань від турецького кордону до російської авіабази "Хмеймим" в Сирії).

У специфікаціях комплексу РЕБ говориться, що він ефективний проти радіолокаційних систем як наземного,так і авіаційного або морського базування. Найближчим російським аналогом турецької системи Koral можна назвати (зрозуміло, з величезною натяжкою) комплекс РЕБ "Красуха".

Однак, на відміну від розробки турецьких військових електронників, він створений вже досить давно і навряд чи зможе хоч якось протистояти сучасним цифровим засобам країн НАТО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення