Туреччина вживе заходів у разі загрози її суверенітету на Босфорі

 ТАСС

Туреччина готова прийняти необхідні заходи для захисту свого суверенітету. З такою заявою виступив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин, коментуючи інцидент з російським моряком, що тримали ПЗРК під час проходу через Босфор

"Це не варто сприймати надто серйозно. Однак якщо це перетвориться на систематичні дії щодо нашого суверенітету, Туреччина, звичайно, прийме необхідні заходи", - сказав він.

Калин пояснив, що у Туреччини "є права, гарантовані їй міжнародним законодавством".

"Я ще раз повторю, що ми не будемо виступати на стороні ескалації напруженості. Але ми і не схилимося перед односторонніми проявами несправедливості в нашому ставленні", - сказав він.

6 грудня в турецькій пресі з'явилися фотографії російського військовослужбовця, який стояв на палубі бойового корабля РФ "Цезарь Куников" з ПЗРК на плечі. Турецька сторона розцінила цей інцидент як "відкриту провокацію" і з-за цього викликала в МЗС посла РФ в Анкарі.

Між тим, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "російський десантний корабель "Цезар Куніков", на палубі якого Туреччина помітила моряка з ПЗРК, не порушив жодної статті Конвенції Монтре"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення