Туреччина заявила про обстріл з території Сирії

 Reuters

Турецькі війська на кордоні з Сирією піддалися обстрілу. Про це повідомив прес-секретар зовнішньополітичного відомства країни Танжу Бильгич. Про це повідомляє Reuters

«Сьогодні наш прикордонний пункт в області Хатай на сирійському кордоні був атакований. Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь», — повідомив Бильгич.

За його словами, в результаті контратаки постраждали сили сирійських курдів з партії «Демократичний союз» (PYD). Туреччина вважає PYD підрозділом Робочої партії Курдистану (РПК), яку Анкара зараховує до терористичних організацій.

Прем'єр-міністр країни Давутоглу звинувачує PYD у військових злочинах, а також у співпраці з Москвою і президентом Сирії Башаром Асадом, за якнайшвидшу відставку якого виступає Туреччина.

14 лютого влада США вимагає від Анкари припинити обстріли курдів на сирійській території — Вашингтон спирається на курдські сили в боротьбі з терористичним угрупуванням «Ісламська держава» і не вважає PYD терористичною організацією, але при цьому співпрацює і з Туреччиною.

7 лютого президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зажадав від влади США зробити вибір між Анкарою і курдами

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення