Турецький «Галатасарай» на рік відсторонили від участі у єврокубках

 Дождь

Арбітражна палата Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на рік відсторонила турецький «Галатасарай» від участі в єврокубках за порушення фінансового fair play (FFP). Про це в середу, 2 березня, повідомляється на офіційному сайті організації.

У січні стало відомо, що УЄФА направить в судову палату справу про порушення стамбульським клубом правил FFP. Раніше «Галатасарай», «Ростов», «Халл Сіті», «Панатінаїкос», «Хапоель», «Рух», «Спортінг» і «Кардемир Карабюкспор» пішли на мирову угоду з УЄФА і зобов'язалися в сезоні 2015/16 мати беззбиткову звітність і обмежити витрати на винагороди працівникам у відповідності із співвідношенням до доходів. Однак «Галатасарай» не зміг виконати дані вимоги

У підсумку турецький клуб буде усунений від участі в європейському клубному турнірі, у якиму він кваліфікується в найближчі два сезони. Після 23 турів чемпіонату Туреччини «Галатасарай» має в своєму активі 37 очок і посідає п'яте місце в чемпіонаті Туреччини, перебуваючи у двох балах від четвертої строчки, що дає право виступити в кваліфікації Ліги Європи. У червні минулого року аналогічне рішення було прийнято стосовно московського «Динамо»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення