Турецький літак після аварійної посадки в Одесі ріжуть на метал (фото)

 Думская

В одеському аеропорту почали розбирати на частини літак авіакомпанії Turkish Airlines, який здійснив аварійну посадку 21 листопада минулого року. Про це в понеділок, 2 березня, повідомляє Думская.

Відзначається, що відповідне рішення прийняла комісія, яка прибула з Туреччини. Бригада з десяти турецьких фахівців вже кілька днів знімає з борта обладнання, агрегати та інші елементи кабіни пілотів і пасажирського салону.

За даними видання, Turkish Airlines довгий час шукала шляхи вирішення проблеми і навіть виношувала план перегонки аварійного літака в Стамбул або на одне з ремонтних авіапідприємств України. Однак компанія відмовилася від цієї затії. У зв'язку з деформацією передньої частини фюзеляжу літак остаточно визнаний таким, що не підлягає відновленню.

З листопада літак знаходиться під охороною на одній із стоянок аеропорту. При цьому відразу після аварії авіакомпанія заклеїла спеціальною стрічкою всі написи на фюзеляжі, включаючи логотип на кілі.

Передбачається, що все цінне (вузли, агрегати, обладнання, крісла) будуть демонтовані для потреб Turkish Airlines. Двигуни теж знімуть і відправлять у ремонт, після чого літак утилізують за допомогою спеціальної техніки.

Минулого понеділка, коли до Одеси прийшов циклон Юлія, носову частину фюзеляжу буквально здуло зі спеціальної підставки-ложемента, на якій він стояв через відсутність передньої стійки шасі. Наступного дня, 25 лютого, носову частину підняли краном і поставили на нову стійку.ка

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення