Туріндустрія Туреччини в 2015 році втрачає до $ 5 млрд - федерація готельєрів

 РИА Новости

Збитки туристичної галузі Туреччини через зниження потоку відпочиваючих, у тому числі з Росії, складуть цього року близько 5 мільярдів доларів, повідомив РІА Новини голова Федерації готельєрів Туреччини Осман Айик.

"Цього року російських туристів з РФ до нас приїхало на 20% менше, ніж у минулому році, ми недорахувалися близько 600 тисяч гостей з Росії. Є втрати в числі туристів також з інших країн. У зв'язку з цим ми прогнозуємо збитки нашого туристичного сектора в розмірі близько 5 млрд доларів. До кінця року залишилося менше двох місяців, на ситуацію може вплинути заборону на польоти авіакомпаній РФ в Єгипет і перенаправлення частини російських туристів до Туреччини, але кардинальних змін ми не очікуємо ", - сказав Айик.

Падіння турпотоку з РФ цього року виявилося настільки значним, що туристична галузь Туреччини розраховує вийти на рівень 2014 року тільки в 2018-му, заявив РІА Новини гендиректор туристичної компанії Sabtour (Анталья) Мехмет Незіх Хаджиаліоглу.

Число приїхали до Туреччини на відпочинок росіян скоротилося за вісім місяців цього року на 20,72% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, згідно з даними міністерства культури і туризму Туреччини. Росія увійшла до числа країн з найбільш помітним падінням турпотоку до Туреччини, поряд з Японією (33,59%), Італією (23,90%) і Францією (17,39%). Найбільше з РФ до Туреччини з січня по серпень приїхало 2,78 мільйона туристів, що є другим показником після Німеччини (3,75 мільйона).

Як раніше відзначало міністерство культури і туризму Туреччини, проблеми в туристичному секторі країни цього року обумовлені, головним чином, зменшенням числа туристів з РФ.

У 2014 році Туреччину відвідали більш 4,38 мільйона громадян Росії, проте, починаючи з листопада, число росіян, які відпочивають в цій країні, стало скорочуватися у зв'язку з падінням курсу рубля.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення