Туристи з Москви кинули в красноярських горах пораненого товариша

 Interfax

Під час походу по красноярському природному парку «Ергакі» туристи з Москви залишили потерпілого товариша одного в горах, боячись спізнитися на літак. Про це «Інтерфаксу» у середу, 31 серпня, повідомили в прес-службі Сибірського регіонального центру МНС Росії.

«В горах в районі озера Світле 30-річний турист серйозно пошкодив зв'язки на нозі і не міг самостійно пересуватися по пересіченій гірській місцевості. Четверо колег по походу не стали жертвувати авіаквитками, придбаними на зворотну дорогу, і поспішили додому, залишивши потерпілого напризволяще», — наголошується в повідомленні.

При цьому мандрівники навіть не повідомили про подію рятувальникам. Про те, що чоловік потребує допомоги, МНС дізналися лише через добу від матері пораненого туриста.

«Чергові рятувальники негайно вирушили за потерпілим, надали йому першу допомогу і допомогли дістатися до туристичної бази», — розповіли в прес-службі.

У зв'язку з інцидентом фахівці рекомендують туристам відповідально підходити до подорожі ще на етапі формуванні групи: люди не просто повинні бути знайомі між собою, але й підходити один одному за морально-психологічним якостям.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення