Туск у розмові з Порошенко погодився з необхідністю продовження санкцій проти РФ

Під час кліматичного саміту ООН у Парижі Президент Петро Порошенко провів зустріч з головою Європейської Ради Дональдом Туском. Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко поінформував Туска про розвиток ситуації на Донбасі і підкреслив, що Росія і підтримувані нею бойовики продовжують ігнорувати Мінські домовленості. Сторони погодилися, що санкції повинні бути продовжені до повного виконання Росією зобов'язань за Мінським домовленостями.

"Всі країни Євросоюзу високо цінують свою єдність щодо агресії проти України", - зазначив Туск.

Співрозмовники також обговорили розвиток ситуації в Сирії і погодилися з тим, що участь Росії "більше створює проблеми, ніж допомагає їх вирішувати".

Порошенко зазначив, що, незважаючи на ситуацію на фронті, Україна ні на крок не зупиняється на шляху реформ і демонструє реальний прогрес.

Він також запросив Туска відвідати Україну в зручний для нього час.

Нагадаємо, кліматичний саміт ООН проходить з 30 листопада по 11 грудня в Парижі . У ньому беруть участь глави близько 150 держав і урядів, які планують укласти нову угоду про боротьбу зі зміною клімату. Воно має прийти на зміну Кіотському протоколу, який прийнятий у 1997 року на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Згідно з положеннями протоколу розвинуті країни та країни з перехідною економікою повинні скоротити або стабілізувати викиди шкідливих для навколишнього середовища парникових газів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення