Тут вам не Росія: Кримські залізничники розповіли про “рабські умови” праці

Працівники залізниці розповіли про важкі умови праці на окупованому Кримському півострові.

На роботу о 4:00 з понеділка по п'ятницю. Додому після 20:00, плюс пару годин на дорогу, - так живуть працівники Кримської залізниці.

Як уточнюють ЗМІ, залізничників змушують працювати навіть по суботах, при цьому понаднормові не платять. Люди намагаються боротися, але начальство каже "тут вам не Росія", відмовляються реагувати на скарги.

"Ніхто не платить людям понаднормові, директор не видає наказ, щоб платили. Навіть відгули люди не могли отримати, їм їх просто не давали. Потім почали давати, але як ніби просто так, раптом, вирішили дозволити відпочити, а не тому, що всі працювали по шістнадцять годин", - розповіла дружина одного із працівників.

Жінка також розповіла, що прихід чоловіка з роботи близько п'ятої години вечора - це майже свято. Оскільки з квітня він приходив тільки ночувати.

Ще гірша ситуація, коли відправляли у відрядження і доводилося жити в старих вагонах, - розповідають залізничники.

"Коли були відрядження, нас селили в Керчі в загальний списаний вагон, плацкартний. У ньому не було електрики і каналізації, вода з'являлася іноді, харчування теж не було. У Леніно схожий вагончик був, туди приїхав начальник КЖД, там колегам хоч душ зробили", - говорить один з працівників.

Робочі терпіли таке звернення кілька місяців. Намагалися домовлятися, розмовляти, розбиратися. Коли терпець увірвався - почали писати начальству. У підсумку, домоглися того що кількість днів, коли вони працюють з 4 ранку, зменшили. Але платити гроші за минулі місяці і робочий день по 16 годин їм ніхто не збирається.

"Я бачив, як рано-рано вранці привозили монтерів. Навіть по суботах люди працювали, але знаю, що оплати у них не було, тільки відгули", - говорить залізничник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення