Twitter масово банить топові українські акаунти

 Лівий берег

Російські боти розгорнули кампанію з блокування неугодних користувачів.

Топові українські акаунти в соцмережі Twitter піддалися масовим блокуванням.

Під санкції потрапили, зокрема, @Dbnmjr (Новости Украины) з 500 тисячами підписчиків, @TukvaSociopat, @xyevii_kharkov, @banderenko, @ReggaeMortis1, @SPaWN_ua (Капітан Прайс), @canabina (Євгеній Коноплянка), @UKROPSTEEL, @psb4ukr (центр "Миротворець"), @olegnovikovkh, @CatDemokrat, @bloodypastor (Кровавий пастор), @forest_brothert (Лісовий брат), @PV_Petrychenko (Паша Петриченко), @kozakmamai (Ukrainian Forces), @persident_ukr (Перзидент України) і багато інших.

Хвиля блокування почалася після того, як Twitter посилив правила безпеки, за якими можна припиняти дію акаунта за найменші порушення.

Після цього проросійські боти прийнялися вишукувати в постах українських користувачів некоректні цитати і скаржитися на них. Причому в хід часто йдуть старі твіти - річної давності і більше.На ситуацію вже відреагував навіть посол України у Фінляндії Андрій Олефіров, який є активним користувачем твіттера.

Він оприлюднив звернення до техпідтримки компанії з проханням звернути увагу на блокування українських акаунтів. Посол також пропонує робити скріншоти, які дозволять довести зловмисний характер банів від російських тролів.

"Це надасть доказову базу для посольства України в США для звернення до керівників офісу [Twitter]. Ми перемогли колу і пепсі, бо там був очевидний доказ", - зазначив Олефір.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення