У 2100 році люди не зможуть перебувати на вулиці через сильну спеку

 УНН

Кліматологи запевняють, що до 2100 року в країнах Перської затоки вологість і температура повітря будуть настільки високими, що люди не зможуть вдень виходити на вулицю.

Створиться відчуття, що повітря прогрілося до 77 °С. Відповідні дані опубліковані в статті в журналі Nature Climate Change, передає УНН.

Учені побудували кліматичну модель і з'ясували, що до 2100 року в деяких країнах - наприклад, Катарі, Бахрейні, Саудівській Аравії чи Об'єднаних Арабських Еміратах - температура повітря періодично буде триматися на рівні 35 °С, а вологість повітря буде наближатися до 100%.

Комбінація цих факторів створить відчуття, що повітря прогрілося до 77 °С. Як стверджують вчені, при таких умовах організм навіть здорової людини нормально функціонувати не зможе.

На думку авторів статті, жителям країн Перської затоки не доведеться стикатися з такою спекою щодня, однак до кінця поточного сторіччя подібні періоди аномальної спеки можуть наступати приблизно раз на десять років, несучи за собою чимало проблем.

Як повідомляв УНН, президент США Б.Обама, виступаючи на конференції по Арктиці, наголосив на тому, що жодна країна належним чином не займається питанням вирішення кліматичної проблеми, тому потрібно об’єднати зусилля та підписати угоду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення