У Антарктиді виявили останки гігантського ведмедя, що жив 100 тисяч років тому (фото)

Дослідники з австралійського Національного музею динозаврів знайшли в Антарктиді останки гігантського доісторичного ведмедя, який жив там близько 100 тисяч років тому.

Ця знахідка може змінити уявлення вчених про ареал проживання гігантських короткомордих ведмедів. Раніше вважалося, що цей вид в Антарктиді не жив.

Фахівці ретельно вивчили фрагменти тварини і зробили припущення, що вона мала досить значні розміри. Так, на думку вчених, зріст гігантського доісторичного ведмедя міг становити близько двох метрів в холці. Коли ж звір вставав на задні лапи, то міг досягти висоти близько 4-4,5 метрів. Важив він в середньому приблизно 600 кг, при цьому вага великих самців могла досягати 1,4 тонни.

Подальше вивчення останків тварини дозволить вченим отримати інформацію і про інші його особливості. Також поки фахівці не можуть відповісти на питання, коли саме ці гігантські ведмеді влаштувалися в Антарктиді. Імовірно, вони перемістилися з Південної Америки. Однак, ця гіпотеза поки вимагає наукового підтвердження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення