У Багдаді випустили ракети по об'єктах США: хто ще під загрозою

 Обозреватель

У "зеленій зоні" Багдада (Ірак) поруч із посольством США 4 січня прогримів вибух.

Як повідомило AFP News Agency, йдеться про ракетний обстріл. Крім того, обстрілам піддалися військова база і урядовий квартал. За різними даними постраждали від 3 до 8 осіб.

Що відомо

Очевидці стверджують, що чули сирени повітряної тривоги. Там розташовані урядові будівлі і дипломатичні представництва. Ракета розірвалася на площі, поруч із американською дипмісією.

"Щонайменше дві ракети були випущені в Зелену зону у столиці Іраку. Найімовірніше, націлювалися на посольство США. Американська база на півночі Багдада також піддалася нападу", – повідомляється у Twitter Тотон Акімото.

За даними арабського супутникового телеканалу "Аль-Арабія", ракетному обстрілу також піддалася військово-повітряна база "Балад", яку використовували американські військові на півночі Багдада. Повідомляється, що на території бази вибухнули дві ракети типу "Катюша". За інформацією Reuters, у цьому випадку також ніхто не постраждав, але Al Arabiya із посиланням на керівництво військової бази повідомляє про трьох поранених.

Ще один мінометний снаряд вибухнув у багдадському районі Аль-Джадір. Там розташована низка адміністративних будівель. Reuters із посиланням на джерела в поліції повідомляє про п'ятьох постраждалих, Al Arabiya – про трьох.

Телеканал "Аль-Арабія" також повідомив, що 4 січня вогонь був відкритий по комплексу урядових будівель у районі штабу об'єднаних іракських сил, які використовують американські військові, у провінції Найнава. Попередньо, йдеться про мінометний обстріл.

Погрози на адресу США

Після вбивства американськими військами генерала Касема Сулеймані Іран заявив, що визначив 35 цілей для ударів у відповідь по США.

Таку заяву зробив один із командувачів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Голамалі Абухамзе.

За його словами, ключові американські цілі в регіоні були визначені "вже давно" і 35 перебувають у зоні досяжності їхніх військ.

Удари, за словами Абухамзе, можуть бути завдані по кораблях у Перській затоці, Ормузькій протоці та Тель-Авіві. "Ормузька протока є життєво важливою точкою для Заходу", – сказав він.

При цьому один із високопоставлених працівників американського Конгресу повідомив журналістам, що удар у відповідь із боку Ірану можна буде спостерігати "протягом декількох тижнів як вдома, так і за кордоном".

Як відомо:

У ніч на 4 січня ЗМІ заявили, що невідомий літак нібито завдав авіаудару в одному з районів міста Таджі, розташованого у 30 кілометрах від Багдада. Армія Іраку і США спростували повідомлення.

Напад нібито відбувся через добу після ліквідації генерала Касема Сулеймані.

Як відомо, командувач іранським спецпідрозділом "аль-Кудс" Ісмаїл Кані пообіцяв жорстоко помститися США.

Зі свого боку США вирішили відправити 3 тисячі військових на Близький Схід, вони залишаться там на два місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення