У банку «Михайлівський» зупинилася система

 Hubs.ua

Співробітники запевнили в платоспроможності і майбутньому злитті з іншим банком

З сьогоднішнього ранку клієнти банку «Михайлівський» зіткнулися з зависанням системи обслуговування. Співробітники банку запевнили людей, що це тимчасова проблема, хоча визнали, що в банку грядуть зміни.

Представник відділення банку в центрі Києва в приватній розмові заявила, що банк «Михайлівський» буде зливатися з іншим банком для зміцнення його позиції на ринку.

Який саме банк погодився на злиття — вона не уточнила. Ймовірно, мова йде про «Платинум банку», що належить Борису Кауфману.

Експерт Олександр Дубинський повідомив про деталі майбутнього злиття: “Кредитним портфелем банку («Михайлівський») і можливістю отримання контролю над ним дуже сильно цікавиться бізнесмен Борис Кауфман. У Платинум Банку постійно «рвалися» нормативи з-за недостатності капіталу і поганій ліквідності. У свою чергу активи Михайлівського, що являють собою споживчі кредити, видані через мережу Ельдорадо — могли швидко вирішити цю проблему».

100% акцій банку належить ТОВ «Екосіпан», що контролюється власником мережі «Ельдорадо» Віктором Поліщуком. За інформацією Олександра Дубинського, Поліщук на даний момент не виводив своїх коштів із банку.

«Станом на 19 травня Поліщук свої сімейні рахунку в банку не обнулял, і прийняв рішення продати контрольний пакет акцій Михайлівського Кауфману», — написав блогер.

Також сьогодні стало відомо, що наглядова рада банку «Михайлівський» з 19 травня звільнила від обов'язків голови правління Ігоря Дорошенко.

В інтерв'ю Hubs Ігор Дорошенко запевнив, що у невеликих банків теж є майбутнє в Україні.

«Всі ті 100 банків, які є в Україні сьогодні, цілком можуть знайти своє місце на ринку. Головне, щоб вони були здорові, докапитализувались і могли успішно розвиватися», — заявив раніше Дорошенко.

Виконуючим обов'язки голови правління банку «Михайлівський» з 20 травня призначений Денис Панфілов. Він буде виконувати обов'язки до погодження його кандидатури Національним банком.

2015-й рік банк «Михайлівський» закінчив зі збитками 81,497 млн гривень , — йдеться у фінзвіті банку.

2014 рік банк закінчив з прибутком 15,8 млн гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення