У батальйон "Крим" прийшли з обшуками

 ГПУ

У понеділок за місцем проживання членів батальйону "Крим" у Києві провели обшуки.

Вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, 8 гранат з запалами, наркотики і боєприпаси. Як повідомляє прокуратура Києва, вона здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258 КК України (Терористичний акт).

Досудове розслідування у цій справі проводить ГУ СБУ у Києві та Київській області.

"Під час розслідування встановлено, що на території Київського регіону під прикриттям добровольчого корпусу так званого "Батальйону "Крим" (не входить до складу Національної гвардії України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України та інших відомств і підрозділів), діє незаконне воєнізоване формування, яке має у своєму розпорядженні автоматичну зброю і вибухівку", - повідомляє прокуратура.

Встановлюються джерело походження вилучених предметів і особи, які незаконно їх зберігали.Нагадаємо, добровольчий батальйон "Крим" був створений у 2014 році з кримських татар.

Після того, як майже всі добровольчі підрозділи увійшли до складу МВС або Міністерства оборони, "Крим" вийшов з території проведення антитерористичної операції.Протягом 2015 року велися переговори про легалізацію батальйону.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення