У Бельгії закликали уникати військової ескалації в Сирії

 СЕГОДНЯ

Бельгія закликала бути стриманими й уникати військової ескалації в Сирії. Про це заявив у п'ятницю глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс за підсумками зустрічі зі своїм німецьким колегою Хайко Маасом, повідомляє ТАРС.

Щодо можливості ударів США по Сирії, де перебувають російські військові, Рейндерс заявив "що волів би утриматись від коментарів про подію, яка не сталась і, можливо, ніколи не станеться".

"Необхідно чекати. Ми безумовно повинні уникати військової ескалації. Необхідне політичне рішення. Ми повинні чинити тиск на сирійський режим, щоб він повернувся за стіл переговорів і говорив про політичне рішення", – сказав Рейндерс.

У свою чергу глава МЗС ФРН Хайко Маас повторив, що "застосування хімічної зброї не повинно залишатися без відповіді", але водночас, що "було б бажано уникати військової ескалації".

Раніше повідомлення президента США Дональда Трампа в соцмережі зірвали атаку сил західної коаліції на війська президента Сирії Башара Асада. Шанс несподіваного удару було втрачено через те, що глава Білого дому відкрито пригрозив Росії швидким нападом, чим зруйнував практично всі плани.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення