У бійках під Генпрокуратурою постраждали семеро поліцейських, будівлю закидали камінням та бруківкою

 Канал 112

Під час заворушень під будівлею Генеральної прокуратури постраждали щонайменше семеро поліцейських, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Повідомляється, що протестувальники спровокували бійку з правоохоронцями, намагаючись потрапити всередину будівлі ГПУ.

"Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники намагалися потрапити в приміщення, застосували газові балончики, а потім виникла бійка зі співробітниками поліції, які забезпечували правопорядок. Під час конфлікту постраждало кілька правоохоронців, надати допомогу яким не було можливості через людей, які штурмували будівлю. Згодом учасники акції зробили коридор – і поліцейські відступили. Постраждалим поліцейським надають необхідну медичну допомогу", - заявили в прес-службі.

Після цього учасники протесту спробували пошкодити вхідні двері в будівлю, а зсередини за ним були застосовані вогнегасники. У відповідь у вікна ГПУ полетіли камені і бруківка.

"На місці продовжують нести службу поліцейські, в тому числі співробітники поліції діалогу, які закликають учасників акції дотримуватися чинного законодавства і висловлювати свою позицію у мирний спосіб", - повідомили в поліції.

Під будівлю протестувальники принесли кілька сміттєвих контейнерів.

Раніше стало відомо про масштабні заворушення під будівлею ГПУ, які влаштували націоналісти з-за нещодавньої екстрадиції в Росію ингуша Тимура Тумгоева за запитом ФСБ. За даними ГПУ, Росія звинувачує Тумгоева в участі у збройному формуванні угруповання "ИГИЛ", яка брала участь у бойових діях в Сирії. При цьому Тумгоев двічі (в 2016 і 2017 роках) звертався в органи міграційної служби України із заявою про отримання статусу біженця, але йому відмовили.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення