У Білорусі двох "чорних ріелторів" засудили до смертної кари

 Лівий берег

Суд Могилевської області (Білорусь) виніс вирок "чорним ріелторам" які, за версією слідства, вбивали людей, щоб роздобути і перепродати їх квартири. Двоє з чотирьох, Ігор Гершанков і Семен Бережний, засуджені до смертної кари.

Слухання резонансної справи проходило в Могильовському обласному суді у відкритому режимі. Ігора і Тетяну Гершанкових звинувачували в убивствах, викраденнях людей, а також у шахрайстві, розбії, вимаганнях, розкраданнях та знищенні документів. Подружжя звинувачувається також в незаконному оберті наркотиків та психотропних речовин (зберігання без мети збуту). Борис Колесніков звинувачувається в розбої, пособніцтві під час скоєння вбивства

За даними слідства, зловмисники діяли в 2009-2015 роках. Вони переконували власників квартир продати майно, а після цього розправлялися з ними. На кладовищах в Могильовській області були знайдені шість поховань і ще три ями, приготовані для майбутніх жертв. Деяких, як прозвучало в ході судового засідання, закопували живцем: людина в цей час спала під впливом горілки чи клофеліну.

Нагадаємо, що в Україні «поліцейське кришування» допомагає злочинцям «заробити» і уникнути кримінальної відповідальності. Більше читайте в статті : Назад у 90-ті: Банди вбивають за помешкання. «Чорні ріелтори» і МВС у долі?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення