У Білорусі відібрали шахову Олімпіаду

Білорусь позбавили права приймати шахову Олімпіаду 2022 року. На думку Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), білоруські організатори не виконали свої організаційні та фінансові обов'язки: Міністерство спорту Білорусі не може гарантувати передоплату і страхування. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на chess.com.

Переговори між ФІДЕ і організаторами безрезультатно тривали місяцями. В результаті було вирішено відкрити нову заявку на право проведення турніру. Про це делегати ФІДЕ будуть проінформовані наступної Генеральної асамблеї, яка відбудеться онлайн в другий тиждень грудня 2020 року.

Крім самої Олімпіади-2022, яка, як очікується, відбудеться в серпні 2022 року, новий процес подачі заявок включає організацію Конгресу ФІДЕ 2022 року. Крім того, для проведення жіночого чемпіонату світу ФІДЕ 2020 роки (перенесеного на квітень 2021 роки) і чемпіонату світу ФІДЕ 2021 роки (запланованого на вересень 2021 роки) також потрібні нові організатори.

Президент ФІДЕ Аркадій Дворкович підкреслив, що фінансові проблеми, з якими стикаються білоруські організатори, навряд чи пов'язані з політичними заворушеннями в країні. "Звичайно, це не впливає, але це безумовно не основна причина. Ще на початку літа, перед виборами, вони сказали нам, що не можуть організувати заходи", – додав голова ФІДЕ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення