У Білорусії акторам виставили рахунок за подаровані їм квіти

Актори і знімальна група білоруського фільму «Граф в апельсинах» отримали рахунок в 927 тисяч білоруських рублів , повідомляє «Салідарнасць».

Рахунок прийшов від вітебського кіновідеопрокату, який організовував презентацію картини і від імені якого акторам подарували квіти. Тепер пропонують кінематографістам відшкодувати вартість подарунка.

«Білоруське кіно і так без грошей, без продюсерів, без особливих дистриб'юторів, без заохочення Мінкульту намагається заробити ці крихти, щоб віддати борги за зйомки і ще більші витрати на рекламу, а тут його головбух вітебського кіновідеопрокату добиває», — написала в Facebook режисер фільму Влада Сенькова.

Головний бухгалтер кіновідеопрокату, за словами Сеньковой, заявила, що квіти дарували, знаючи, що у організації немає грошей. На запитання режисера, навіщо ж дарували, бухгалтер відповіла: «Звертайтеся до суду».

Фільм про білоруських підлітків «Граф в апельсинах» знятий на власні кошти режисера. Бюджет склав дві з половиною тисячі доларів. Знімальна група і актори працювали на волонтерських засадах.

За прокат картини у Вітебську автори отримали трохи менше мільйона білоруських рублів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення