У Болгарії місцеві зв'язали руки біженцям свинячими хвостами

 Lenta.ru

У Болгарії добровольці почали полювання на нелегальних мігрантів поблизу кордону з Туреччиною. Як повідомляє у вівторок, 12 квітня, болгарський телеканал BTV, про це свідчать кадри аматорського відеозапису, поширеному в інтернеті.

На ролику зображені три людини східної зовнішності, що лежать на землі у лісі зі зв'язаними за спиною руками. Один з "дружинників-добровольців", озброєний мачете, пояснює їм ламаною англійською мовою: «В Болгарію неможна, повертайтеся до Туреччини».

Як йдеться у підпису під відео, знято воно в горах Странджа на болгаро-турецькому кордоні. Ролик викликав широкий резонанс у болгарській пресі. Журналісти з'ясували, що очолює загін добровольців 30-річний Петро Низамов, житель Бургаса, який зараз навчається на юриста і неодноразово потрапляв у поле зору поліції за підозрою в нанесенні побоїв і торгівлі наркотиками.

За словами самого Низамова, він з групою товаришів виїхав на кордон, щоб припинити незаконне проникнення мігрантів на територію Болгарії. Завдяки допомозі місцевих жителів, добровольцям вдалося зловити групу нелегалів і вислати їх в Туреччину.

«Мусульмани були злегка агресивні, так що нам довелося зв'язати їм руки свинячими хвостами», — пояснив майбутній юрист.

За даними поліції, група Низамова напала на трьох громадян Афганістану, і при їх самовільному затриманні використовувалися звичайні мотузки. Начальник прикордонної поліції Болгарії Антоніо Ангелів вже назвав дії дружинників незаконними, однак зазначив, що легальних підстав для їх переслідування немає.

Пізніше головний прокурор Сатир Цацаров санкціонував затримання Низамова і його спільників, яких звинуватили в незаконному позбавленні мігрантів свободи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення