У "Борисполі" затримали українку, яка намагалася у сумочці провезти 54 тисячі доларів

Київські митники зупинили українку, яка намагалась пронести через "зелений коридор" понад 1 млн грн у ручній поклажі. Незадекларовані кошти жінка везла з Об’єднаних Арабських Еміратів. Про це повідомляє Telegram-канал Державної митної служби України.

"Першу в цьому році значну партію валюти, яку переміщували з порушенням порядку проходження "зеленого коридору", вилучили працівники Київської митниці. 54 тис. дол. знаходилися в ручній поклажі у нашої співвітчизниці, яка поверталася через аеропорт "Бориспіль" з ОАЕ. Для проходження митного контролю жінка обрала спрощену систему "зелений коридор", яка дозволяє переміщувати валюту без письмового декларування в еквіваленті до 10 тис. євро. Письмової декларації авіапасажирка не заповнювала, за консультацією до початку митного контролю не зверталася", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до вітчизняного законодавства, громадянка змогла провезти дозволений ліміт валюти, а решту готівки - 41,85 тис. доларів, яка переміщувалася з порушенням, Київська митниця вилучила до винесення судом рішення у справі.

Повідомляється, що був складений протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення