У Бразилії святкування Дня народження перетворилося на масштабну трагедію (фото)

Святкування Дня народження у Бразилії перетворилося на трагедію через коронавірус. Про це інформує BBС.

Зазначається, що все трапилося 13 квітня в Ітаперіка-да-Серра, місті-сателіті Сан-Паулу. На той момент в Бразилії все було відкрито і людям не потрібно було сидіти вдома.

Тож попри вагання Віра Лусія Перейра вирішила зробити свято у себе вдома та запросила 28 родичів.

Проте вже через декілька днів майже у половини гостей почалися з’являтися симптоми коронавірусу: кашель, висока температура, задишка.

Крім того, троє гостей свята стали жертвами COVID-19: чоловік іменинниці Паулу, його брат Кловіс і сестра Марія. Медики підтвердили, що Марія померла саме від коронавірусу.

Її донька розповіла, що тепер вони усвідомлюють наскільки агресивною є ця інфекція, адже попри госпіталізацію та підключення її мами до апарату ШВЛ, жінку все одно не вдалося врятувати.

Як стало відомо, у жінки був цукровий діабет, тож її стан погіршився всього за декілька днів.

Щодо двох померлих чоловіків, то медики на 99% впевненні, що винною цьому став саме коронавірус. Вони почали почуватися гірше вже через декілька днів після Дня народження.

Зокрема 62-річний Кловіс, який завжди мав хороше здоров’я, через три дні почав сильно кашляти, у нього піднялася температура, почався головний біль, зникли нюх та смак.

23 березня син чоловіка відвіз його в лікарню, проте медики відправили його назад. За словами чоловіка, лікарі навіть не припускали, що це може бути коронавірус, 2 квітня він помер.

Незабаром після цього до лікарні потрапив і чоловік іменинниці, якого вважали чи не найздоровішим у їх сім’ї, оскільки він щодня займався фізичними вправами і часто влаштовував тривалі піші або велосипедні прогулянки.

Зазначається, що спочатку його стан оцінювали, як добрий, проте через два дні його перевели до реанімації.

Чоловік помер 3 квітня. Як стало відомо, Марію та Паулу поховали в геометричних гробах, як того вимагають у Бразилії за законом у випадку з підтвердженими смертями від коронавірусу або навіть з підозрою на Covid-19 як причину смерті. Кловіса кремували.

Похорони проходили у різні дні, церемонії тривали лише декілька хвилин, а на кожній з них було не більше 10 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення