У Бразилії знайдені щури розміром з людину

У Бразилії археологи знайшли останки стародавніх щурів розміром з сучасну людину. Вчені вважають, що гігантські гризуни жили в тропічних лісах Амазонії близько 10 000 000 років тому і важили не менше 80 кілограмів.

Нового вигляду гризунів, які були розміром з людину, дали назву Neoepiblema acreensis. Два черепа гігантських щурів були виявлені на території штату Акрі. Ці останки дали певне уявлення про вимерлих тварин.

Судячи з будови кісткових фрагментів, гризуни були предками шиншилових. Також передбачуваним родичем щура-гіганта можуть бути пакарани, що мешкають в західній частині Бразилії.

На думку вчених, навряд чи у цих величезних щурів були вороги. Загрозу для них могли представляти хіба що крокодили. Вони, ймовірно, нападали на гризунів на болотах Амазонії. При цьому дивно, що мозок у цих тварин був дуже маленьким. Його вага не перевищувала 100 грамів. Стільки приблизно важать сучасні щури.

Таким чином, можна зробити висновок, що еволюція зробила щурів більш мініатюрними, при цьому їх мозок став складніше. Ймовірно, завдяки бажанню вижити в непростих умовах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення