У Британії отруїли російського екс-шпигуна

У Великій Британії в торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

За інформацією ВВС, отруєний чоловік – 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Його засудили за шпигунство на користь Великої Британії. У 2010 році його передали Лондону в рамках "обміну шпигунами".

Інцидент трапився у британському місті Солсбері. Чоловіка і жінку виявили несвідомими на лавці у торговому центрі міста.

За свідченнями поліції, чоловік і жінка перебувають у реанімації. Вони в критичному стані, видимих пошкоджень на тілах немає.

За інформацією The Guardian чоловіка і жінку, ймовірно, отруїли фентанілом.

Зазначається, що після госпіталізації, торговий центр оточили фахівці в захисних костюмах. Вони чистили прилеглу територію. Саму речовину, якою ймовірно отруїли людей, не ідентифікували.

Крім того, поліція приїхала у будинок Скрипаля у Солсбері.

Як відомо, Сергій Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його ув'язнили на 13 років за шпигунство на користь Британії.

Його засудили за те, що він передав інформацію до таємної розвідки Великої Британії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.

В Росії стверджували, що Скрипаль отримав 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 1990-х років.

Скрипаль отримав притулок у країні у межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення