У Британії розрахували реальну смертність від COVID-19

Вчені Імперського коледжу Лондона провели дослідження, яке показало коефіцієнт летальності від коронавірусу. Відповідний звіт опубліковано на сайті навчального закладу.

Аналіз показав, що в країнах із високим рівнем доходу коефіцієнт летальності становить 1,15%, а в бідних країнах - 0,23%. Зазначається, що при розрахунках фахівці ліквідували неточності попередніх досліджень.

Вчені вважають, що високі показники смертності в розвинених країнах пов'язані з великою кількістю громадян похилого віку. Так, у віковій групі старше 80 років від викликаних COVID-19 наслідків вмирають близько 5% людей, а серед пацієнтів молодше 40 років - близько 0,1%.

Фахівці проаналізували 175 наукових робіт і результати тестувань на антитіла. У своїй роботі вони враховували поступове зменшення кількості антитіл, у зв'язку з чим оцінка частки померлих від кількості заражених може бути завищеною.

Раніше фахівці американського медичного центру Маунт Синай провели дослідження, яке показало, що антитіла до коронавірусу можуть зберігатися в організмі до п'яти місяців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення