У Британії в новинах про теракт ведуча з'явилася в хіджабі

 Guardian

У Великобританії розгорівся скандал навколо ведучої новин мусульманки Фатіми Манджи (Fatima Manji), яка повідомляла про теракт в Ніцці, перебуваючи в кадрі в хіджабі. Про це пише The Guardian.

Манджи розповідала про останні події після масової терористичної атаки по телеканалу Channel 4 в п'ятницю, 15 липня. У понеділок таблоїд The Sun опублікував колонку свого колишнього головного редактора Кельвіна Маккензі (Kelvin Mackenzie), який вважає недоречним те, що дівчина в хіджабі висвітлювала «ще одне приголомшливе вбивство, вчинене мусульманином».

«Я ледве міг повірити своїм очам», — написав Маккензі.

Читачів The Sun обурила позиція автора. За день регулятору з питань преси надійшло більше 300 скарг на колонку Маккензі. Здебільшого заявники звинувачували видання в дискримінації.

Channel 4 в свою чергу дорікнув колишньому редактора The Sun в непрофесіоналізмі і заявив, що його висловлювання «рівносильні розпалюванню релігійної і навіть расової ненависті». Представники каналу нагадали, що Манджи — журналіст, який має професійні нагороди, і забороняти їй висвітлювати ті чи інші події, виходячи з питання її віри, неправильно.

The Sun піддалася жорсткій критиці з боку Національного союзу журналістів. У результаті видання змушене було опублікувати інший матеріал, написаний мусульманкою Анилой Баиг. У ньому говориться, що вихід Манджи в ефір в хіджабі свідчить про те, наскільки велика Британія.

Газета також прибрала з соцмереж анонс нашумілої колонки Маккензі

14 липня в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії виходець з Тунісу Мохамед Лауэеж Булель на вантажівці виїхав на міську набережну і навмисно почав тиснути пішоходів. В результаті його дій загинули 84 людини, в тому числі. Відповідальність за напад взяла на себе «Ісламська держава».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення