У будинку вбивці поліцейського біля Харківській міськраді знайшли багато зброї

Дружину чоловіка, який вчинив стрілянину у міськраді, знайшли мертвою родичі після того, як вона перестала виходити на зв'язок. Жінка проживала зі стрілком близько 9 років, з вересня 2014 року вони перебували у шлюбі. Про це стало відомо у ході брифінгу начальника поліції Харківщини Олега Беха і начальника Слідчого управління Сергія Чижа

Вдома у нападника знайдено велику кількість переробленої на вогнепальну зброї, набої, а також верстат, на якому виготовлялись набої. Серед вилученої зброї — автомат з коліматорним прицілом «Скорпіон», 4 пістолети, гвинтівка з оптичним прицілом, 7 споряджених патронами магазинів, 230 патронів калібром 9 мм, порох, інші предмети, які дозволяли переробляти зброю, набої.

Нападник з 90-х років працював слюсарем у низці комерційних підприємств, займався ремонтом автотранспорту. 31 травня 2018 року звільнився, як він повідомляв знайомим, через те, що йому не платили зарплатню. Почав зловживати спиртним, перебував у депресії. З будинку, де він проживав, вилучені пусті пляшки.

Як стало відомо поліції, дружина запропонувала чоловіку розлучитися, адже він вчиняв сварки й скандали.

"На даний час ми розуміємо, що під впливом алкогольних напоїв, стресу, він застрелив свою дружину, на місці знайдено гільзи, які співпадають з гільзами під міською радою, він був опізнаний родичами, на даний час офіційні процедури тривають", — повідомив начальник обласного управління поліції Олег Бех.

Також відомо, що за радянських часів нападник проходив військову службу.

"Перевіряємо, де він ніс службу, чи не ніс в гарячих точках. Є інформація, що він раніше він був снайпером, це перевіряється", — сказав Бех.

Поліція перевірить, чи не фігурувала зброя в інших злочинах.

У нападника є батько, мати й син, всі вони проживали окремо. У його дружини також є син.

Сусіди розповіли поліції, що сварок не чули, характеризують родину як нормальну. Про нападника кажуть: був скритним й замкнутим, ні з ким не спілкувався, його коло друзів невідомо. Не судимий.

Слідство вважає, що умисел щодо скоєння злочину у міськраді у нападника виник випадково, коли він після злочину пішов з дому і переміщався по місту.

Відтак, слідчі не вважають основними версії скоєння злочину внаслідок неприязні до керівництва міськради або охорони будівлі. Схиляються до того, що злочин був скоєний під впливом психологічного стану і алкоголю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення