У будинок Омеляна увірвалося ДБР з обшуками: подробиці і фото

Вранці 12 червня в будинок, де живе ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян, прийшли з обшуком співробітники ДБР. Про це сам Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що обшук "пов'язаний з рішенням суду щодо колишніх власників будинку".

"6:30 ранку. Всі сплять, діти, дружина, мама. Вривається ДБР з обшуком. Начебто рішення суду щодо колишніх власників будинку, де ми зараз мешкаємо", – написав Омелян.

Незабаром Омелян назвав причину обшуку. За його словами, формальним приводом для візиту ДБР стало розслідування проти колишнього власника будинку.

"Обшуки в орендованому нами будинку відбулися на виконання рішення суду в рамках кримінального провадження щодо колишнього власника будинку, який його продав ще в 2016 році. Формально ніяких звинувачень в мене немає, нічого вилучено не було", – написав політик.

Він зазначив, що "з такою підставою завтра можуть зайти до будь-кого". За словами ексміністра, обшук провели коректно, "хоча традиційно з автоматами".

У Державному бюро розслідувань повідомили, що обшук у будинку, який орендує сім'я ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, відбувся у справі убивства журналіста Василя Сергієнка.

"Обшуки проведені у ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочинною організацією викрадення 4 квітня 2014 року у Корсунь-Шевченківському та умисного вбивства журналіста Василя Сергієнка за місцями проживання одного з народних депутатів минулих скликань членів "Партії регіонів", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, журналіст Василь Сергієнко був одним із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському на Черкащині. 4 квітня 2014 року його викрали з двору власного будинку. Наступного дня тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення